diumenge, 14 de gener del 2007

El lector de Bernhard Shlink

Proposat per Irene Sánchez.

A la plana de Otis B. Driftwood podem llegir una ressenya, de la qual teniu un fragment:

“(...) Der Vorleser” es uno de los mejores libros que he leído en el último año.

Estamos en una ciudad alemana, pocos años después de la II Guerra Mundial. Michael Berg es un adolescente que hace las cosas propias de su edad: va al instituto, ayuda en casa, convive con sus amigos… hasta que conoce a Hanna, una mujer de cuarenta y tantos, cobradora en el tranvía, con quien empieza a descubrir sentimientos y pasiones que a su edad se vuelven como garras de las que es imposible escapar: amor y sexo sin desligarse el uno del otro. Hanna le insufla la vida que él devora, y a cambio Michael lee sus libros en voz alta para regalarle su voz bañada en infinidad de historias. La repentina desaparición de Hanna les acaba separando, pero sólo físicamente: años después, cuando Michael es un estudiante de Derecho en ciernes, se reencontrará no sólo con Hanna, sino con un doble e impactante secreto que ella ha conservado celosamente todos estos años (...)".

2 comentaris:

Anònim ha dit...

M’ha agradat molt, gràcies Irene. Té tres parts i està situat a Alemanya després de la Segona Guerra Mundial. La primera part és bàsicament eròtica i té gràcia, sobretot per l’edat dels amants. A la segona part ja entrem de ple en el tema de l’Alemanya nazi i dels camps d’extermini, i la tercera part és una valoració molt interessant i valenta. He llegit moltes i diverses opinions sobre el tema: Primo LEVY, Gunter GRASS, Saul BELLOW, etc. I quan més llegeixo més penso que aquest hauria de ser un tema que tractéssim des de les nostres tutories. Des del Departament de Casteclas fan la lectura obligatòria a 2n d’ESO de Jesper d’una autora danesa, i està bé, però em sembla que hauríem de fer “un pas més enllà” i tractar el tema de l’holocaust. És del tot imprescindible.

María José Reina ha dit...

He fet la lectura d'aquest llibre un any després, i m'ha encantat. A més ho he fet després d'altres lectures sobre el tema, i coincideixo amb la Núria que hem de tractar l'holocaust a classe.